Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle viimeistään huomenna.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Kokosimme ostamisen trendit vuodelta 2022


Kiitos kuluneesta vuodesta! Kasvatimme vuoden 2022 aikana asiakasmäärämme yli 900 auditoituun asiakkaaseen ja yli 7 000 kilpailutukseen. Tätä juhlistaaksemme kokosimme alle selkeimmät trendit vuodelta 2022.
TyEL-hoitomaksumuutos kiinnosti erityisesti suuryrityksiä tulevien maksujen ennustettavuuden näkökulmasta

Työeläkevakuuttaminen on kokenut paljon muutoksia maksujen ennakoitavuuteen viimeisten vuosien aikana. Vuoden 2021 alennetun asiakashyvityksen takaisinmaksu vuonna 2022 nosti TyEL-kustannuksia ja vuoden 2023 hoitomaksu-uudistus lisäsi henkilöstön budjetointiin yhden komponentin lisää. Kuluvaaka teki ennätysmäärän arvioita TyEL-maksujen kehityksestä. Edelliseen vuoteen peilaten, kiinnostusta analyysit herättivät erityisesti yli 200 työntekijää työllistävissä yrityksissä.

Paluu toimistoille nosti esille myös tarpeita hallintokustannusten arviointiin

Epävarmuus ja hidas paluu toimistoille konkretisoituivat vasta ensimmäisen kvartaalin jälkeen. Mm. siivous ja jätehuollon palveluiden sekä juoma-automaattien riittävyyden arviointiin kiinnitettiin aiempaa enemmän huomiota, jotta työympäristöstä saadaan mahdollisimman viihtyisä. Kokonaisuutena osa-alueiden kysyntä tuplaantui kesän jälkeen vuodentakaisesta.

Toimitilamuutokset säilyivät edelleen trendinä viime vuosien tavoin. Yhä useammat asiakkaat uudelleenarvioivat suurten toimitilojen tarpeellisuutta viime vuosien normalisoitua työskentelyn kotoa.

Epävarmuus sai entistä useammat asiakkaat uudelleenarvioimaan vakuutusportfoliotaan

Tänä vuonna vakuutussisällöt kiinnostivat entistä enemmän. Mm. kyberturvallisuus ja terveysvakuutusten kattavuus mielenterveysasioissa oli monen päättäjän pohdinnassa entistä vahvempana.

Vakuutusala on perinteisesti säilyttänyt epävarmoinakin aikoina hinnoitteluvoimansa, jolla, ainakin periaatteessa, kohonneita tuotantokustannuksia voidaan siirtää asiakkaiden maksettavaksi. Vakuutusyhtiöiden vakuutusmaksutulot ovat olleet kaikilla suurimmilla yhtiöillä vähintään tyydyttävällä tasolla. Syksyn aikana julkistetut hinnankorotukset vuodelle 2023 koskevat erityisesti vakuutuslajeja, joita koskettavilla toimialoilla on toimitusvaikeuksia ja hinnankorotuspaineita – esim. rakentamisen, omaisuuden vakuutukset sekä terveysvakuutukset.


Pandemian päättyminen nosti kiinnostusta työterveyssopimusten päivittämiseen

Tänä vuonna työterveyskeskusteluissa jatkui huoli henkilöstön psyykisestä jaksamisesta ja siihen liittyvistä ennakoivista toimista. Samalla, kun koronatestien kustannuksista ja toteutuksesta ei tarvinnut enää juuri huolehtia, haluttiin sairaspoissaolokäytäntöjä sekä hoitoonpääsyn nopeutta optimoida.

Kuluvaaka uskoo, että Covid-hoitovelka ja työntekijöiden niukkuus tulee näkymään vääjäämättä tulevan vuoden palvelutasossa. Suurimpien toimijoiden tuottavuus on laskenut hieman viimeisimpien kvartaalien perusteella ja epäselväksi jää, riittävätkö vuoden 2023 hinnankorotukset kattamaan kohoavat kustannukset. Pidämme lähes varmana, että vuonna 2023 työterveydessä tullaan kilpailemaan entistä enemmän laadulla kuin hinnalla.

Kuluvaaka logo valkoinen

© 2024 Kuluvaaka Oy. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste

Helsingin toimipiste
Itälahdenkatu 15–17
00210 Helsinki, Finland