Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle viimeistään huomenna.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Tämähän on lakisääteinen vakuutus

Suomen lainsäädäntö tuntee mielenkiintoisen vakuutuslajin, nimittäin lakisääteisen tapaturmavakuutuksen, jonka hinnoittelu vapautui kilpailulle EU-asetuksen myötä vuonna 1999 – siis viime vuosituhannella. Tästä eteenpäin vain korvaukset maksetaan AINA lain ja asetusten mukaan, mutta hinnan ja maksuperusteet määrittelevät jokainen vakuutusyhtiö itsenäisesti. Vakuutusvertailu kannattaa siis tehdä tämänkin vakuutuslajin osalta. Melko yleistä on, että yritykset eivät ihan kunnolla tiedä tätä eivätkä ainakaan osaa riittävän hyvin vertailla vakuutuksia eri vakuutusyhtiöiden välillä. Tämä on erittäin ymmärrettävää, kun jokaisella vakuutusyhtiöllä on omat nimensä ja järjestelmänsä eri kokoisille yrityksille. Maksujärjestelmät käyttäytyvät myös hyvin eri tavalla. Tällaisen vakuutuksen vertailu siten, että otetaan huomioon yrityksen riskinkantokyky, perusmaksutaso, riskinottohalu, budjetoitavuus sekä vakuutustapahtuman todennäköisyys, on äärimmäisen tarkkaa ja monimutkaista puuhaa. Tämän takia vakuutus vertailu kannattaa jättää ammattilaisen huoleksi. Kuinka paljon oma vahinkotilastoni ammattitautien tai työmatkatapaturmien osalta vaikuttaa vakuutusmaksun käyttäytymiseen vai onko minun vakuutukseni sellainen, jossa omat vahinkotilastoni eivät vaikuta vakuutusmaksuun.  Huolehtiiko vakuutusyhtiöni, että yritykselläni on juuri oikeanlainen järjestelmä vai onko vakuutusyhtiön intressi miettiä asiaa omista katteistaan ja riskienhallinnastaan käsin? Vai onko olemassa jokin viranomainen tai lautakunta, joka määrittelee, milloin vakuutus muuttuu omavastuiseksi. Jos sattuu isompi vahinko, kuinka pitkään joudun maksamaan kovempaa vakuutusmaksua? Ja mitä tarkoittaa katkaisuraja tai herkkyyskerroin?

Vakuutus vertailu on aika paljon hankalampaa kuin kuvittelin. Vakuutusyhtiö X tarjosi rajoitettua omavastuujärjestelmää ja taas vakuutusyhtiö Y puoliyksilöllistä maksujärjestelmää. Mitkä ovat näiden kahden olennaisimmat erot? Tässähän pitäisi olla vakuutusalan ammattilainen, jotta voisi vertailla vakuutuksia riittävän hyvin. Taidan jättää väliin, kun ydinliiketoiminnasta saan kuitenkin enemmän rahaa ja kaipa sitä voi olettaa, että vakuutukset ovat jotakuinkin kunnossa? Vai pitäisikö sittenkin pyytää ulkopuolinen ammattilainen arvioimaan tilannetta ja saada mielenrauha sekä varmistua oikeasta järjestelmästä sekä maksutasosta? Homo sapiens eli viisas ihminen, jolle perusturvallisuus on korkealla Maslowin tarvehierarkiassa, ei saa normitilanteessa mielenrauhaa laittamatta asiaa kuntoon. Vakuutus vertailu kannattaa tehdä ja se kannattaa tehdä ammattilaisen toimesta! Harva haluaa lääkärillekään, jolla ei ole koulutusta? Vasurilla tehty näkyy viivan alla kipeästi! Ota yhteyttä, niin kerromme, kuinka me voisimme auttaa Sinua tekemään säästöjä!

Kuluvaaka logo valkoinen

© 2024 Kuluvaaka Oy. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste

Helsingin toimipiste
Itälahdenkatu 15–17
00210 Helsinki, Finland