Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle viimeistään huomenna.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Muutoksia EU-roaming hinnoitteluun

Verkkovierailu- eli roaming maksut poistuivat käytöstä Euroopan unionin päätöksellä 15.6.2017. Käytännössä tämä tarkoittaa, että verkkovierailusta ei saa periä erillistä veloitusta normaalihintaisten puheluiden, viestien eikä tiedonsiirron osalta.

Kuinka muutokset näkyvät?

Päätöksestä poiketen osa suomalaisista operaattoreista haki menestyksekkäästi poikkeuslupaa EU:n päätökseen ja voivat edelleen periä lisämaksua EU:n sisäisestä matkapuhelinkäytöstä. Perusteluna poikkeusluvan hakemiselle oli pelko siitä, että roamingmaksujen poistuminen kokonaan olisi aiheuttanut painetta kotimaanhintojen korotukselle. Tämä pelko ei osoittautunut aiheettomaksi, sillä ennen muutosta voimassa olleet liittymätyypit ovat edelleen pääsääntöisesti saatavilla kaikilla operaattoreilla, mutta hinnankorotuspaineet ovat jo näkynyt näiden liittymien osalta korotettuina kuukausimaksuina.

Näiden ”ei EU” liittymien osalta, hinnoittelussa käytetään joko EU-liikenteelle säädeltyä minimihintaa tai palveluita on mahdollista käyttää päiväkohtaisten EU-päiväpakettien kautta. EU-päiväpakettien hyvä puoli on niiden käytön helppous, mutta vastaavasti hinta peritään jo pelkän puhelun vastaanottamisesta tai yhden tekstiviestin lähettämisestä. Satunnaisille EU matkailijoille tämä hinnoittelumalli saattaa näkyä yrityksissä yllättävästi kohonneina kuukausikustannuksina.

EU hinnoittelumuutoksen myötä osa operaattoreista on lanseerannut erillisiä EU liittymäpaketteja, joissa kuukausimaksuun sisältyy kotimaan käytön lisäksi, tietty määrä EU:n sisäistä puhe-, viesti- ja datapalveluiden käyttöä. Vaihtoehtoja operaattoreille tyypillisesti on useita ja varsinkin säännöllisesti EU-alueella matkustaville on helppo löytää oma riskitön vaihtoehto.

Vaihtoehto EU-paketeille

Vaihtoehtoinen ratkaisu EU-paketeille on käytön mukaan tapahtuva laskutus, joka on hyvä vaihtoehto niille yrityksille, joilla EU käyttö on satunnaista. Puhelut ja viestit on mahdollista sisällyttää esim. kotimaan puhe- ja viestipaketteihin ja datasiirrosta peritään 90 % aiempaa pienempi hinta / siirretty Mt.

Löydä oikea ratkaisu yrityksesi tarpeisiin

EU-roaming hinnoittelumuutos joka tapauksessa laskee yritysten EU:n sisäisen matkapuhelinkäytön kustannuksia, kunhan palveluoperaattorin ja palveluiden valinta on tehty ajatuksella.

EU- pakettien valinta kaikille yrityksen käyttäjille, ei kustannusmielessä ole oikea vaihtoehto, sillä peruskäyttäjien on turha maksaa käyttämättömästä EU-kapasiteetista korkeampien kuukausimaksujen muodossa. Vähän matkustaville ns. perinteiset liittymät ovat edelleen kustannustehokkain ratkaisu. Kokonaishyödyn ulosmittaaminen edellyttää asian tarkastelua koko liittymä-/käyttäjäkannan osalta.

Kuluvaaka yrityksesi tukena

Kauttamme on kulkenut vuodesta 2014 lähtien kymmeniä toimeksiantoa jotka ovat pitäneet sisällään mobiilit yhtenä kilpailutusalueena. Tärkein tehtävämme on varmistaa, että asiakasyrityksemme saavat hankkimansa palvelut markkinaehtoiseen hintaan. Otathan rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua mielellämme myös muuttuvassa mobiili-ympäristössä. Yhteystietomme löydät täältä.

Harri Malkamäki

ICT asiantuntija, Kuluvaaka Oy

Kuluvaaka logo valkoinen

© 2024 Kuluvaaka Oy. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste

Helsingin toimipiste
Itälahdenkatu 15–17
00210 Helsinki, Finland