Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle viimeistään huomenna.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Kannattavuus vai liikevaihto? Kumpi on tärkeämpää?

Kannattavuus vai liikevaihto – kumpi näistä on tärkeämpi? Usein puhumme vain liikevaihdosta, vaikka kannattavuudella on merkittävämpi rooli yrityksen menestymisen kannalta. Lue miten Kuluvaakan ostopalveluille tekemä tarkastus vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen.

Yritysten ylin johto ei tunnista ulkoisten resurssien johtamisen merkitystä, näin toteaa Aalto-yliopistossa väitellyt Kari Iloranta (Cognitive Barriers to External Resource Management – Top Management Perspective, 2017). Ilorannan huomio on merkittävä, sillä valtaosa (n. 80 %) teollisten yritysten käyttämistä resursseista ovat ulkoisia. Tarvitaan ajattelutavan muutosta, minkä avulla yrityksen on mahdollista parantaa kannattavuuttaan.

Usein kuulee puhuttavan vain liikevaihdosta tai siitä kuinka yritys on kasvattanut liikevaihtoaan. Mutta kuinka moni yrityksen edustaja puhuu kannattavuudesta? Aika harva. Pelkkä liikevaihdon tuijottaminen on varsinkin yrityksien omistajien ja tärkeiden sidosryhmien kannalta huono asia. Myös henkilöstön näkökulmasta kannattava liiketoiminta on jatkuvuuden ja työpaikkojen säilymisen kannalta keskeistä. Kansantalouden kannalta kannattavat ja tulosta tekevät yritykset ovat keskeisessä roolissa, koska pystyvät investoimaan myös uusiin laitteisiin, tuotekehitykseen, kasvuun sekä lisäämään jopa henkilöstöä.

Katse peruutuspeiliin vai tulevaisuuteen? Minkälaisen johtajan sinä haluat yrityksellesi?

Haluatko sinä toimitusjohtajana palkata avainhenkilön, joka seuraa peruutuspeilistä vanhoja lukuja? Vai haluatko johtajan, joka katsoo tulevaisuuteen ja kertoo sinulle, mitä yrityskauppoja voisimme tehdä, mitä liiketoimintoja tehostaa ja mihin suuntaa pitäisi mennä, tai miten ulkoistamme muun kuin ydinliiketoimintamme ammattilaisille?

Alkuvuoden Kauppalehdessä oli vertailtu rakennusalan konsulttiyrityksiä. Toisella kannattavuus oli 5 % ja toisella 10 %. Ero kannattavuudessa löytyy henkilöstöstä. Toiset ovat edistyksellisiä, pohtivat liiketoimintaa monesta eri kulmasta, ulkoistavat ”ei kriittiset” toiminnot ja hakevat tätä kautta joustoa ja osaamista sekä miettivät koko ajan yhdessä henkilöstön kanssa mahdollisuuksia yrityksen kehittämiseksi. Kahden miljardin liikevaihdolla 5 % muutettuna euroiksi on valtava kasa rahaa.

Milloin viimeksi tarkistit yrityksesi ostot ammattilaisella?

Kuluvaaka tarjoaa yrityksen ostoille ”tilintarkastuksen”. Palvelun avulla Kuluvaaka analysoi ja tarvittaessa kilpailuttaa holistisesti kaikki liiketoiminnan muut kulut ja henkilöstösivukulut. Aikaansaadut säästöt vastaavat 150 työntekijän yrityksessä usein 2-4 hengen vuosipalkkaa.


Liikevaihto on tärkeää, mutta se mitä siitä jää viivan alle, riippuu täysin kuluista.Miksi kaksi samalla alalla toimivaa samankokoista firmaa voivat tehdä 100 % eri tulosta. Toinen 5 % ja toinen 10%?

Lataa ilmainen raportti jossa kerromme, miten yli 50 hlöä työllistävät yritykset voivat säästää huomattavasti ostosopimuksissa.

Ota yhteyttä ja tarkasta yrityksesi ostosopimukset

Kuluvaaka logo valkoinen

© 2024 Kuluvaaka Oy. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste

Helsingin toimipiste
Itälahdenkatu 15–17
00210 Helsinki, Finland