Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle viimeistään huomenna.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Yritysautoilun lainsäädäntö ja palvelumallimuutokset, uhka vai mahdollisuus?

Verottajan jokavuotinen päätös yritysautoiluun vaikuttavista seikoista on jälleen tullut ja muutokset verotusarvoissa, kilometrikorvauksissa ja muissa eduissa ovat astuneet voimaan vuoden 2018 alusta.

Muutoksien johdosta jokaisen yritysautoilijan ja yrityksen, jolla yritysautoja on, täytyy käydä ajatuksissaan läpi, että onko yritysautoilu järkevää? Tätä ei helpota se, että kustannuksiin vaikuttavia asioita on paljon. Yrityksen pitää miettiä, miksi heillä on yritysajoneuvoja, kenelle niitä myönnetään, millä perusteella niitä myönnetään, mistä ne ostetaan, miten ne rahoitetaan ja mille ajalle autot hankitaan? Oman haasteensa tuo myös se, että millä tekniikalla olevia ajoneuvoja kannattaisi tulevaisuudessa yrityksessä olla?

Koko yritysautoilun toimiala on siis suuressa murroksessa ja paljon puhutaan siitä, että kuinka yhteiskäyttöautot tulevat mullistamaan koko yritysautoilun. Tästä huolimatta samanaikaisesti suuret toimijat pyrkivät tuomaan markkinoille hankintamalleja, jolla jokaiselle saataisiin myytyä oma auto.

Yrityksien kannalta hämmentävää on, että tähän kaikkeen lisätään vielä IFRS yhtiöiden muuttuva kirjapitokäytäntö, sen tuomat mahdollisuudet sekä uhat, yhtiön käyttämät palkkamallit, yritysajoneuvojen määrä sekä ajoneuvojen optimaalinen käyttö- ja pitoaika. Yrityksen täytyy miettiä, että mikä on kustannustehokkain malli juuri meidän tapauksessamme.

Kuluvaakassa olemme istuneet ja tulemme istumaan myös tässä tilanteessa asiakkaan puolelle pöytää ja myös jatkossa tulemme tuomaan asiakkaan hyväksi kaiken osaamisemme ja neuvotteluvoimamme. Tietenkin jatkuvat neuvottelut näiden asioiden ympärillä, yli 20 vuoden kokemus yritysajoneuvoista ja tietovarastomme auttavat optimoimaan asiakkaan yritysautoilun mallin ja sen kustannukset.

Mikko Rajala, asiakaspäällikkö
Kuluvaaka Oy

Kuluvaaka logo valkoinen

© 2020 Kuluvaaka Oy. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste

Helsingin toimipiste
Tammasaarenlaituri 3
00180 Helsinki, Finland

Tampereen toimipiste
Hatanpään valtatie 24, 3.krs
33100 Tampere, Finland

Lahden toimipiste
Askonkatu 9
15100 Lahti, Finland

Turun toimipiste
Juhana Herttuan puistokatu 21
20100 Turku, Finland

Keravan toimipiste
Kumitehtaankatu 5
04260 Kerava, Finland