Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle viimeistään huomenna.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Vähemmän kiinnostavat asiat voi hoitaa myöhemmin, vertaa kuitenkin lopputulosta

Teoreettinen pula ajasta, asioiden vaikeaksi kokeminen ja kiltteys sekä välillä jopa laiskuus ovat yrityksissä liian usein syynä heikkoon kustannusohjaukseen. Silloin, kun jokaisella on tekemättömiä töitä vielä päivän päätteeksi, eikä kaikkea saa valmiiksi ennen töistä lähtöä, kuormitus on oikeampi kuin ns. puhtaan pöydän mallissa. Kyse on siitä, että priorisoinnin optimaalinen malli syntyy vain tilanteissa, joissa sitä on pakko tehdä. Vertaa esimerkiksi seuraavaa: Jokainen meistä on varmasti kesälomallaan huomannut, kuinka vaikea on hoitaa yksikin pieni asia, vaikkapa uuden verokortin tilaaminen. Pystymme onnistuneesti erilaisin selityksin lykkäämään tämän vaivalloisen ja netin yli tai jopa yhden puhelun vaativan tapahtuman useilla päivillä, koska priorisoimme vahvasti tunnepuolella kesälomalla muita asioita. Kotona oleva kaksosten äiti taas edustaa toista ääripäätä, jolla on kädet täynnä töitä, eikä valinnanvaraa ole. Pakkotila siis vähentää valintoja. Ilman sitä vertaat usein päärynöitä ja omenoita keskenään, jolloin lopputulos on sen mukainen.

Vähemmän tärkeät asiat jäävät jalkoihin ja ne hoidetaan sitten, kun on aikaa. Tämä on erittäin inhimillistä ja hyväksyttävää. Sama koskee myös vähemmän kiinnostavia tai oman ydinosaamisen ulkopuolella olevia asioita. Meillä on taipumus pystyä lykkäämään niitä erittäin helposti ja pitkään. Ja omasta mielestämme ihan perustellusti, koska on niin paljon muuta tuottavampaa ja kiinnostavampaa tehtävää. Omistajan ja yrityksen kannalta tämä voi olla hyvä tai huono asia: Hyvä siksi, että ihmiset osaavat priorisoida ja ajatella tuottavuutta, huono siksi, että kaikki osa-alueet eivät ole siinä kunnossa, kun ne parhaimmillaan voisivat olla. Vertaa opiskelijan arkea omaan tekemiseesi esimerkin valossa. Uskon, että samaistut: ”Koska huomenna on iso tentti, minun pitäisi lukea koko päivä ja melkein koko yö. Mutta koska se on niin älyttömän tylsää, päätänkin tehdä asiaa, jota vihaan, mutta vähemmän kuin tuohon tenttiin lukemista ja niin otan pölynimurin esille”.

Ulkoiset ostot esim. vakuutukset, taloushallinnan tai työterveyspalveluiden vertailu ovat usein niin tylsiä ja harvoin tehtäviä sekä jopa vaikeita asioita, että muut asiat päätetään tehdä ensin. Lisäksi on niin, että on psykologisesti inhottavaa tai vähintäänkin ärsyttävää verrata ja vääntää pitkäaikaisen päämiehen kanssa hinnoista, saati sitten tehdä laajempi kilpailutus. Jo ajatuskin hirvittää. Oikeasta hintatasosta on harvoin myöskään kovinkaan tarkkaa mielikuvaa ja päämiehet ovat monesti isompia. Tätä varten on olemassa tahoja, jotka ovat hankkineet ydinosaamisensa keskisuurten yritysten ulkoisten ostojen vertailusta ja vieläpä pitkälti tulospalkkiopohjalta. Tässäkin hommassa osaaminen syntyy motivaatiosta ja tuntien kautta.

Tunnistatko itsesi edellisistä esimerkeistä? Haluaisitko kuitenkin saavuttaa huomattavia säästöjä, mutta kilpailuttamiselle ei tunnu löytyvän aikaa kaiken kiireen keskellä?

Ota yhteyttä, niin kerromme, kuinka me voisimme auttaa Sinua tekemään säästöjä!

Kuluvaaka logo valkoinen

© 2019 Kuluvaaka Oy. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste

Helsingin toimipiste
Tammasaarenlaituri 3
00180 Helsinki, Finland

Tampereen toimipiste
Hatanpään valtatie 24, 3.krs
33100 Tampere, Finland

Lahden toimipiste
Askonkatu 9
15100 Lahti, Finland

Turun toimipiste
Juhana Herttuan puistokatu 21
20100 Turku, Finland

Keravan toimipiste
Kumitehtaankatu 5
04260 Kerava, Finland