Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle viimeistään huomenna.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Toimitilojen käyttöaste on yrityksissä monasti alle 50 %, maksatko turhasta tilasta?

Asiantuntijayritysten työn tekemisen malli on vahvassa murroksessa. Vihdoin ICT-teknologia on lunastanut sille asetetut paineet. Töitä voi nykyisin tehdä kotona, urheiluhalleissa, kahvioissa, huolto-asemilla tai vaikka business parkin aulassa. Kuinka käy toimitilamarkkinan? Mikä on tulevaisuudessa käyttöaste, kun jo nyt asiakasyritykset laskevat sen olevan alle 50 %. Tulee neliölle hintaa? Toimivan johdon tehtävänä on tuottaa omistajalle voittoa sekä huolehtia tällaisten epäjohdonmukaisuuksien poistamisesta kaikin käytettävissä olevin keinoin. Olisiko tässä paikka kustannussäästölle? Muuttaminen uusiin, pienempiin tiloihin on vaihtoehdoista selkein, mutta myös työläin ja aiheuttaa luonnollisesti paljon oheiskustannuksia. Välttämättä lyhyellä tähtäimellä ei tule lainkaan kustannussäästöjä. Nykyisten tilojen muokattavuus pienemmäksi, alivuokralaisten ottaminen ja nykyvuokran hinnasta keskusteleminen tulee myös ottaa vaihtoehtoihin mukaan.

Silloin, kun edes teoreettisesti liiketoiminnan muutoksen, käyttöasteen, tilan osittaisen toimimattomuuden tai sijainnin osalta on tarvetta pohtia liike- tai toimistotilojen sopivuutta, voi olla hyvä lähteä keskustelemaan ensin sisäisesti ja sitten päämiehen kanssa aiheesta. Vaikka nykyisten tilojen muunneltavuus tai saman vuokranantaja muut tilat voivat joskus tarjota kiinnostavia vaihtoehtoja, mutta ei kannata myöskään pelätä neuvotteluita kustannussäästötarpeesta vuokranantajan kanssa. Usein suora puhe on hyvästä. On paljon hyviä kokemuksia siitä, että älykäs vuokranantaja tinkii mieluummin vuokrasta kuin menettää koko vuokrasuhteen. Tietenkin on niin, että jäljellä oleva vuokra-aika, tilaa hallinnoivan tahon halukkuus keskustella aiheesta ja myös tilojen omistajalla on merkitystä, kuinka tuloksekkaasti neuvottelut etenevät.

On kuitenkin erittäin tärkeää pitää mielessä neuvotteluasetelma. Kysyntä on huomattavasti heikompaa kuin tarjonta, joten markkinamekanismi antaa voitosta pienemmät kertoimet vuokranantajalle. Kyse ei silti ole vedonlyönnistä, koska pahin skenaario on se, että vuokra jatkuu entisellään. Kustannussäästöä sekin, jos vaihtoehtona on korotus. Markkinoilla on myös toimijoita, jotka näitä neuvotteluita käyneenä tuntevat mekanismin ja eri alueiden hinnoittelun sekä toimitilojen saatavuuden. Jos koet, ettet itse ehdi tai halua tai et usko neuvotteluvoimaasi ja kuitenkin tarvitset kustannussäästöjä, klikkaa: https://www.kuluvaaka.fi.testwww.yritysweb.fi/

Kuluvaaka logo valkoinen

© 2019 Kuluvaaka Oy. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste

Helsingin toimipiste
Tammasaarenlaituri 3
00180 Helsinki, Finland

Tampereen toimipiste
Hatanpään valtatie 24, 3.krs
33100 Tampere, Finland

Lahden toimipiste
Askonkatu 9
15100 Lahti, Finland

Turun toimipiste
Juhana Herttuan puistokatu 21
20100 Turku, Finland

Keravan toimipiste
Kumitehtaankatu 5
04260 Kerava, Finland