Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle viimeistään huomenna.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Säästäminen on IN!

Suomen hallituksella on ollut tämän kauden tavoitteena löytää ratkaisuja, joilla emme enää enempää elä tulevien sukupolvien kustannuksella velaksi. Olemme myös kuntien ja kaupunkien osalta saaneet lukea ilouutisia siitä, kuinka paljon pienemmillä kustannuksilla vaikkapa Turun palveluita pystytään kilpailutuksen avulla jatkossa ostamaan. Säästöt joillakin alueilla ovat olleet jopa 40 % :n luokkaa! Ja mikä parasta, vielä ei ole kyse siitä, että poistetaan palveluita, vaan saadaan samat palvelut, mutta ne tuotetaan tehokkaammin.

Olemme tehneet samaa yksityisen sektorin kanssa ja kokemuksemme ovat olleet erittäin lupaavia. Räikeimmillään asiakkaamme säästöt ovat olleet jopa 70 % vanhaan sopimukseen verrattuna. Osassa tapauksista asiakas on maksanut kiinteää kuukausihintaa palvelusta, jota ei ole tarvittu lainkaan.

Olemme pystyneet merkittävästi keventämään jatkuvia kustannuksia palveluiden heikentymättä ja itse asiassa luomaan jopa paremmat prosessit päämiesten palveluiden johtamiseen kuin aiemmin. Niissä noin 150 tapauksessa, joita olemme viimeisen vuoden aikana työstäneet, päämies vaihtuu noin 30 %:ssa. Lähes aina nykyinen päämieskin saadaan tutkimaan tarkemmin omia palvelu- ja hinnoittelumallejaan, kun tiedossa on aito uhka asiakkaan menettämisestä.

Niin sanottu Low Hanging Fruits –malli ei ole paras tapa vain vedättää hintoja nykyisen päämiehen kanssa. Keskimäärin oikein tehty kilpailutus jopa auttaa nykyistä päämiestä tai uutta palveluntarjoajaa löytämään paremmat tavat toimia juuri tämän asiakkaan kanssa. Myös ne päämiehet, jotka herkällä korvalla jaksavat kuunnella asiakkaidensa tarpeita, ovat varmasti vahvoilla jatkossa seuraavankin asiakkaan kanssa.

Lisäksi markkinatalous on siinä mielessä hieno keksintö, että ne palveluntarjoajat, jotka ilman perusteita pitkällä juoksulla hinnoittelevat tuotteensa ja palvelunsa yläkanttiin, ovat kohta entisiä markkinajohtajia. Aina on hyvä muistaa myös se laihialainen hevonen, joka säästi itsensä hengiltä: tiukka, johdettu kustannusjahti on eri asia kuin hengiltä säästäminen. On myös hyvä pitää mielessä, että ylärivin kunnossapito on jokaisen yrityksen kasvun ja menestymisen tärkein tae.  Jollei kauppa käy, kaikki voimavarat on syytä laittaa myynnin edistämiseen. Säästämiseen voi silloinkin käyttää ammattiapua.

Kuluvaaka logo valkoinen

© 2019 Kuluvaaka Oy. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste

Helsingin toimipiste
Tammasaarenlaituri 3
00180 Helsinki, Finland

Tampereen toimipiste
Hatanpään valtatie 24, 3.krs
33100 Tampere, Finland

Lahden toimipiste
Askonkatu 9
15100 Lahti, Finland

Turun toimipiste
Juhana Herttuan puistokatu 21
20100 Turku, Finland

Keravan toimipiste
Kumitehtaankatu 5
04260 Kerava, Finland