Referenssit


Juuso Pajunen
Pöyry Oyj
” Aloitimme Kuluvaakan kanssa epäsuoria hankintoja koskevan säästöohjelman, koska tarvitsimme samaan aikaan kaistaa omalle liiketoiminnan kehittämisellemme sekä luotettavan vertailukohdan hankintojemme kustannustasolle. Kuluvaaka ei pettänyt, ensimmäisessä vaiheessa tunnistimme säästöpotentiaalin perustuen ostojen määriin ja kustannustasoihin, minkä jälkeen hankinta kerrallaan onnistuimme realisoimaan Kuluvaakan ennustamat säästöt. Prosessi oli kannaltamme helppo, toimitimme dataa ja keskustelimme ostojen tavoitteista, minkä jälkeen Kuluvaaka teki loput. Olemme tyytyväisiä sekä prosessiin että lopputulemaan ja voin lämpimästi suositella heitä.”
Henri Kortelainen
Sininen Meteoriitti Oy
"Kuluvaaka neuvotteli epäsuorien palveluostojemme tilan markkinaehtoiseksi usealla hyvin erilaisella osa-alueella säilyttäen ostamiemme palveluiden laadun ja tuoden meille varmistuksen nykyhinnoistamme. Kaikki tämä onnistui vaivattomalla tavalla, joka säästi meille aikaa ja rahaa. Iloksemme huomasimme, että Kuluvaakan toiminta on ennen kaikkea asiakaslähtöistä - aivan kuten Sinisen Meteoriitinkin. Suosittelemme palvelua ehdottomasti!"
Elina Anckar
MARIMEKKO OYJ
Annoimme Kuluvaakalle laajan toimeksiannon selvittää ulkoisten palveluostojemme kustannus- ja palvelutasoja. Prosessi on sujunut kokonaisuutena hyvin, ja toimeksiantoon on ollut helppo lisätä uusia osa-alueita myös prosessin edetessä. Olemme saaneet osaavan ja toimivan yhteistyön avulla aikaan huomattavia säästöjä ja parannuksia useaan eri osa-alueeseen. Suosittelemme lämpimästi!
Jaana Heikkinen
Premium Group Oy
”Premium Group on viimeisen kahden vuoden aikana kasvattanut toimintaansa merkittävästi ja luonnollisesti henkilöstön määrä on kasvanut toiminnan myötä. Tämä johtaa melko suoraviivaisesti siihen, että yrityksen hallinnolliset kulut kasvavat. Ja aika paljolti ihan pakollisten kuvioiden vuoksi. Myös meillä, kuten helposti käy, olemassa olevia sopimuksia vain jatkettiin ja laajennettiin ilman perusteellista kartoitusta ja perehtymistä. Käytännössä sopimusten kartoitus ja erilaisten vaihtoehtojen vertailut vievät todella paljon aikaa ja ovat myös, esimerkiksi vakuutusten kohdalla, varsin haastavia. Totesimme, että olemme tilanteessa, jossa kannattaa antaa asiantuntijan hoitaa tuo puolestamme. Keräsimme asiat, joihin toivoimme selkeyttä ja aloitimme projektin Kuluvaaka Oy:n kanssa. Kuluvaaka hoiti puolestamme vaadittavan kokonaistilanteen hahmottamiseen vaadittavan työn; kartoituksen, tarjouspyynnöt, tarjousten aukaisemisen vertailukuntoon ja lopulliset ehdotukset. Lopputuloksena meillä oli kädessä vaihtoehtoja, joista saimme selkeää kustannushyötyä. Vaikka hallinnollisten sopimusten läpikäynti tehdäänkin kustannusmielessä, ei kustannussäästöt olleet ainoa hyöty projektista. Yrityksen kannalta on hyvä tietää kaikista asioista, millä tasolla ollaan ja mikä on oleellinen oman toiminnan kannalta. Tämä projekti toi esille myös ne asiat, mitkä toimivat hyvin ja mitä ei kannata lähteä muuttamaan. Sekä ne, mihin palaamme tilanteiden muuttuessa uudestaan.”
Ville Peisa
Uudenmaan Sairaankuljetus Oy
”USK tarjoaa luotettavaa sairaankuljetusta ja ensihoitopalvelua. Toiminnallemme on tärkeää, että myös liiketoiminnan muut kulut tukevat sitä. Kuluvaaka auttoi meitä löytämään parhaat ratkaisut ja palveluntarjoajat. Hanke yllätti meidät positiivisesti ja saimme uusia näkökulmia, jotka mahdollistavat toimintamme tehostamisen. Suosittelen!”
Harri Pellikka
Helsingin Konservatorion Säätiö sr
"Helsingin Konservatorio on lähes satavuotias tuhannen oppilaan musiikkioppilaitos, joka tarjoaa rohkeasti klassista koulutusta harrastajille ja tuleville ammattilaisille. Yhteistyö Kuluvaakan kanssa auttoi meidät identifioimaan vähällä vaivalla ne sopimussuhteet, joissa hinnoittelu ei ollut enää ajan tasalla.  Mahdollisuus valita tarkasteltavat toimialat piti projektin tarkoituksenmukaisena.”
Anna-Maria Mäkelä
Debora Oy
”Debora on vahvasti kasvava suomalainen sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla toimiva valtakunnallinen palveluyritys. Nopean kasvun keskellä meille on tärkeää, että apunamme on Kuluvaaka asiantuntijoineen. He pitävät huolen siitä, että myös epäsuorat palveluostomme vastaavat kasvun mukana tuomia tarpeitamme. Kuluvaakan palvelu on tehokas. Neuvottelut etenevät heidän johdollaan ripeästi ja tuloksista päästään hyötymään nopealla aikataululla. Suosittelen”
Perttu Laitsaari
JOBmeal Oy
” JOBmeal on markkinajohtaja työpaikkojen kahviratkaisuissa. Visio ylivertaisesta asiakaspalvelusta on perusta toiminnallemme. Tämän vision toteutumisen kannalta on tärkeää, että kaikki toimintaan liittyvät asiat ovat kunnossa. Halusimme varmuuden epäsuorien palveluostojen osalta ja valitsimme näiden osalta avuksemme Kuluvaakan. Voin todeta, että olemme jopa hieman hämmästyneet, miten helppo ja vaivaton hanke meille oli ja euromääräiset säästöt yllättivät meidät positiivisesti. Suosittelen.”
Petri Oinonen
Kiinteistö Oy Vantaan Urheilutie 6
”Isännöitsijämme jäädessä eläkkeelle meidän oli aika miettiä isännöinti, kiinteistöhuolto ja siivous uudestaan. Kuluvaakan kilpailuttaessa isännöinnin säästimme merkittävästi aikaa ja isännöitsijän vaihto sujui mutkattomasti. Myös siivouksen osalta saimme Kuluvaakan avulla merkittävät säästöt palvelun laadun siitä kärsimättä. Olemme projektiin tyytyväisiä ja uskallamme suositella Kuluvaakan palveluita muillekin.”
Niklas Sucksdorff
L Arkkitehdit Oy
"Vi påbörjade vårt samarbete med Kuluvaaka i augusti och tre månader senare hade de konkurrensutsatt utvalda delar av våra köpta tjänster och hittat relativt stora inbesparingar inom bl.a försäkringar och hälsovård. Inbesparningarna och vilkoren överträffade våra förväntningar och var sådana, att vi själva inte kunde ha förhandlat oss till motsvarande. Hela processen sköttes smidig och störde inte vårt vardagliga arbete, själva beslutsfattandet klarades av på ett par korta möten. Vi rekommenderar varmt Kuluvaakas tjänster åt all, förutom åt våra största konkurrenter."
Robert Nykopp
Tori.fi (SCM Suomi Oy)
”Voimakkaan kasvumme on mahdollistanut sen, että me Tori.fi:llä olemme keskittyneet olennaiseen eli ydinliiketoimintaamme. Kulujen karsintaa tehostimme ammattilaisen avuin ja tässä Kuluvaaka oli oikea valinta. Kuluvaakan asiantunteva palvelu, tehokas toimintatapa ja rehelliset puolueettomat markkinanäkemykset mahdollistivat meille helpot päätökset ja antoivat lisää aikaa keskittyä ydinliiketoimintaamme. Suosittelen!”
Erkki Heikkinen
Kiinteistömaailma Oy
”Projektimme Kuluvaakan kanssa on ollut alusta asti helppoa ja nopeaa. Kuluvaaka otti kilpailutuksissa huomioon markkinaehtoisten hintojen ja palvelutason lisäksi vaihtamiskynnyksemme. Saimme selviä kustannussäästöjä nykyisiltä toimijoiltamme, erityisesti vakuutusten osalta. Olemme tyytyväisiä projektin toteutukseen ja voimme suositella yhteistyötä Kuluvaakan kanssa.”
Toni Pekonen
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
”Meillä Varmassa vastuullisuus on tekijä, jonka nivomme kaikkeen tekemiseemme. Kustannusten tarkastelu on osa vastuullisuutta ja tässä prosessissa Kuluvaaka on ollut meille hyvä kumppani. Kuluvaakan palvelumalli on meille helppo ja olemme heidän avullaan säästäneet merkittävästi aikaa ja rahaa. Keskinäisenä eläkeyhtiönä kustannustehokkuus on asiakkaidemme etu.”
Sami Koskinen
Osuuskunta Timanttiset
”Timanttiset on kotimainen yrittäjien omistama ketju, joka takaa edullisen hintatason asiakkailleen kaikissa kello- ja kultasepänalan tuotteissa. Jotta yrittäjämme voivat keskittyä ydinliiketoimintaansa ja asiakaslupauksemme pitämiseen, annoimme Kuluvaakalle toimeksiannon selvittää epäsuorien ostojemme markkinaehtoisuutta. Saimme aikaan säästöjä sekä varmuuden ostamiemme palveluiden oikeasta markkinatasosta. Suosittelemme. ”
Markus Paatelainen
Sector Alarm Oy
”Toteutimme Kuluvaakan kanssa projektin, jossa tarkasteltiin laajasti palveluostojemme kustannus- ja palvelutasoja. Projekti sujui vaivattomasti ja tehokkaasti koko toimeksiannon ajan. Kuluvaaka huomioi ammattimaisesti toiveemme palveluntarjoajien suhteen ja saimme yllättäviä säästöjä erityisesti hallintopalveluiden ja henkilöstösivukulujen osalta. Olemme tyytyväisiä projektin lopputulokseen ja voimme suositella Kuluvaakan palveluita.”
Helena Sauramo
Delta Auto Oy & Delta Motor Group Oy
”Delta Auto on valtakunnallinen autoliikeketju, joka rakentaa tulevaisuuden autokauppaa. Toteutimme Kuluvaakan kanssa projektin, jossa pureuduttiin erityisesti henkilöstösivukulujen sekä ICT-palveluidemme kustannus- ja palvelutasoon. Saimme Kuluvaakan avulla aikaan huomattavat säästöt toimeksiantoon valitsemistamme palveluostoista. Projekti sujui kokonaisuutena vaivattomasti ja Kuluvaaka osoitti oman ammattitaitonsa, jonka perusteella aiomme jatkaa yhteistyötä. Voimme suositella Kuluvaakan palveluita lämpimästi!”
Basware
Veera Eskelä
Basware Oyj
"Kuluvaaka toteutti meille toimeksiannon HR-liitännäisten palvelujen kilpailuttamisessa. Säästimme Kuluvaakan avulla merkittävästi aikaa ja saimme heiltä hyviä ja ammattimaisia näkökulmia. Olimme erittäin positiivisesti yllättyneitä hankkeen tuomista kustannussäästöistä. Voin vilpittömästi suositella Kuluvaakaa vastaavanlaisten hankkeiden toteuttajaksi."
Kanresta Oy & Suomen Kansanterveysyhditys ry
Juha Rantala
KANRESTA OY & SUOMEN KANSANTERVEYSYHDISTYS RY
Kuluvaaka on aktiivisesti ja ammattitaitoisesti vienyt läpi toivomamme neuvottelut. Fokus on ollut palvelutasomme laadun varmistamisessa. Kustannussäästöjäkin on löytynyt mukavasti, jopa yllättävistäkin paikoista. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Kuluvaakan saavuttamiin tuloksiin!
Timo Salminen
ÖRUM OY AB
Örum on paikallinen ajoneuvojen ammattilainen, joka tarjoaa kaikki tarvitsemasi tuotteet ja palvelut tukemaan liiketoimintaasi. Samaa ammattimaisuutta Örum odottaa myös kumppaneiltaan. Kuluvaaka on sujuvalla ja joustavalla palvelullaan osoittanut liiketoimintaamme tukevaa ammattimaisuutta auditoiden, ja kilpailuttaen ydinliiketoimintamme ulkopuolisia kustannuseriä.
Petri Vehmas & Anne Lindholm
BONFINN OY & PILOTFINN OY
Kuluvaaka kilpailutti Bonfinn Oy:lle sekä PiloFinn Oy:lle huomattavan määrän sopimuksia, joista yllätykseksemme melkein jokaisesta löytyi parannettavaa. Koko prosessi oli yrityksemme kannalta helppo ja vaivaton. Kuluvaaka työskenteli tehokkaasti sekä asiantuntevasti ja raportointi asiakkaalle päin toimi hyvin.
Karo Heino
HURRIKAANIT YMPÄRISTÖHUOLTO OY
Halusimme päivittää Kuluvaakan avustuksella olemassa olevien sopimusten kustannustason. Toimeksianto Kuluvaakan kanssa sujui kokonaisuudessaan mutkattomasti ja nopeasti. Saimme kilpailutuksen tuloksena selkeitä säästöjä, vakuuden hyvistä toimijoista, sekä toivottuja muutoksia palvelusisältöihin.
Ari Tolonen
LABKOTEC OY
Yhteistyö Kuluvaakan kanssa on sujunut ammattitaitoisesti, joustavasti ja mutkattomasti. Saimme haettua selkeitä säästöjä useasta eri osa-alueesta ja Kuluvaaka on osoittanut ammattitaitonsa monella saralla. Vaikka erään palveluntarjoajan kanssa syntyi haasteita, oli Kuluvaaka oma-aloitteinen ja hoiti tilanteen odotukset ylittävästi ja asiallisesti. Voin suositella!
Teemu Asikainen
MEDIKUMPPANI OY
Kuluvaakan palvelut toivat meille mahdollisuuden keskittyä olennaiseen, mutta ennen kaikkea säästöjä, joihin emme olisi uskoneet projektin alkaessa pääsevämme. Projekti oli meille vaivaton ja viestintä projektin edetessä oli avointa ja selkeää. Haluamme kiittää Kuluvaakaa ammattimaisesta ja ihmisläheisestä palvelusta, ja suosittelemme heidän palveluitaan varauksetta muillekin.
Mika Aro
POWER FINLAND OY
Powerin strategiana on myydä kodintekniikkaa halvimmalla hinnalla. Tätä varten tarvitsemme alhaisimman suhteellisen kulutason. Yhteistyössä Kuluvaakan kanssa saimme alennettua kulutasoamme merkittävästi useissa kuluissa, vaikka uskoimme niiden jo ennestään olevan kilpailukykyisellä tasolla.
Ari Savisalo
KILON OSUUS-AUTO
Projektimme Kuluvaakan kanssa on ollut alusta lähtien helppoa ja nopeaa. Kuluvaakan avulla saimme aikaan tuntuvia säästöjä ja prosessi on edennyt vaivattomasti. Selkeä työnjako antoi meille mahdollisuuden keskittyä omaan ydinliiketoimintaamme, samalla kun Kuluvaaka toteutti kilpailutuksen yhdessä palveluntarjoajien kanssa. Olemme erittäin tyytyväisiä projektin lopputulokseen ja voimme suositella Kuluvaakaa lämpimästi.
Jussi Heiniö
MEGAKLINIKKA GROUP OY
Toimeksiannon avulla saimme helposti ja nopeasti selkeän käsityksen yrityksemme nykytilasta. Tämä selvitystyö antaa meille operatiivista johtoa tukevan perustan, eikä oma aikaamme kulu epäsuorien palveluostojen parissa, vaan voimme keskittyä ydinosaamiseemme
Christian Preetzmann
TERVEYDEN TUOTTAJAT OY
Terveyden Tuottajille osakkaiden sekä asiakkaiden tyytyväisyys ja luottamus on ensiluokkaisen tärkeää. Haluamme keskittyä olennaiseen ja siksi on erittäin vapauttavaa, että on olemassa Kuluvaakan kaltainen osaava taho, joka kilpailuttaa suurimmat kuluerät oikealle tasolle. Saimme huomattavia säästöjä, joita emme osanneet odottaa ja joista olemme erittäin iloisia!
Esa Poikonen
M ROOM-KETJU
M Roomin toiminnan ensisijainen lähtökohta on, että tarjoamme laajalle asiakaskunnallemme loistavia palveluita helposti ja vaivattomasti. Keskitymme ydinbisnekseemme intohimoisesti ja pyrimme jatkuvasti kehittämään palveluitamme asiakaslähtöisesti. Teimme usean toiminta-alueen sisältävän toimeksiannon Kuluvaakan kanssa, ja iloksemme totesimme kuinka samat arvot, helppous ja vaivattomuus, ovat Kuluvaakan toiminnassa läsnä. Kuluvaaka kilpailutti laajasti epäsuorien palveluostojen sopimusehtomme itsenäisesti ja ammattitaitoisesti jättäen meille vapauden keskittyä täysipainoisesti ydinbisnekseemme prosessin aikana. Löydettyjen säästöjen lisäksi saimme arvokasta tietoa palveluiden oikeasta hintatasosta, jota voimme käyttää hyvänä tietopohjana toimintamme kasvaessa. Suosittelemme Kuluvaakan palveluita lämpimästi!
Juha Mähönen
VUORISTO-YHTIÖT OY
Kuluvaaka auttoi yhtiötämme kilpailuttamaan tavarantoimittajiamme ja ulkoistettuja palveluntarjoajia erinomaisen menestyksekkäästi. Tinkiminenkin on taitolaji: saimme pienellä vaivalla merkittäviä säästöjä aikaan ilman että palvelun laadusta tingittiin. Kuluvaaka hoiti kaikki käytännön työt, joten myös aikaa säästyi huomattavasti. Meidän aikamme kului vain tulosten läpikäymiseen, sekä muutamaan saatujen tarjousten pohjalta sovittuun tapaamiseen. Suosittelemme lämpimästi.
Fremantle Media Finland Oy, Antero Hartonen
Antero Hartonen
FREMANTLE MEDIA FINLAND OY
Kuluvaaka kävi läpi laajan spektrin sopimuksiamme, joista osan todettiin olevan markkinaehtoisella tasolla ja muiden osalta sopimusehdoista neuvoteltiin. Vähällä vaivalla saimme hyvän käsityksen sopimustemme tilasta ja neuvoteltua pääasiallisesti nykyisten palveluntarjoajiemme kanssa paremmat ehdot. Asiakkaan näkökulmasta aivan loistava konsepti!
Pekka Pohjola
AVAUS MARKETING INNOVATIONS OY
Projektista oli ajankäytöllisesti merkittävä apu. Kuluvaakan vastuuhenkilön markkinatuntemus ja syväosaaminen tarkasteluun valituista osa-alueista lisäsi ymmärrystämme paljon. Meille annettiin selkeä, puolueeton näkemys ja vaihtoehtoiset ratkaisut, joita emme olleet aiemmin hyödyntäneet. Tämän kaltainen palvelu, jossa nähdään kokonaisuuksia mm. henkilöstösivukulujen ja hoitoketjun osalta, erottuu markkinoilta edukseen.
Riika Sundquist
BW-RESTAURANTS OY
Kilpailutimme laajasti ulkoiset ostomme Kuluvaakan avulla. Yhteistyö on toiminut hyvin, tehokkaasti ja luotettavasti. Olemme myös saaneet asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua läpi projektin. Voimme suositella
Keijo Karjalainen, Sympa Oy, referenssi
Keijo Karjalainen
SYMPA OY
Yhteistyö palveluntarjoajiemme kanssa on sujunut erittäin hyvin epäsuorien palveluostojen osalta, joten kiinnostusta yhteistyökumppanien vaihtamiseen ei ollut. Kuluvaaka kävi läpi nykytilanteen ja neuvotteli kustannukset markkinaehtoiselle tasolle palvelulaadun kärsimättä. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, ja voimme nyt olla rauhallisin mielin siitä, että emme maksa turhasta. Suosittelen Kuluvaakaa myös tutuille ja tuntemattomille.
Heikki Mäkelä
FINLANDIA-TALO OY
Finlandia-talossa on vuosittain yli 800 asiakastilaisuutta ja -tapahtumaa. Aloitimme yhteistyön Kuluvaaka Oy:n kanssa syksyllä 2017. Nyt jo puolen vuoden yhteistyön jälkeen olemme heidän avullaan & kilpailutusvertailulla aloittaneet uuden merkittävän kumppanuuden. Lisäksi on aloitettu useampia projekteja joiden tavoitteena on tehokkuudemme & palvelutasomme edelleen kehittäminen. Kokemuksemme perusteella Kuluvaaka Oy:n yhteyshenkilöt ovat aktiivisia ja aloitteellisia. Heillä on aito halu tuloshakuisesti auttaa asiakasta!
Jani Koskinen
REIMA OY
Toteutettu projekti oli laaja ja sisälsi monia eri kilpailutusalueita. Kilpailutuksessa huomioitiin kokonaisedullisuuden lisäksi vahvasti myös palvelutaso. Palveluostojen auditoinnin ja kilpailutuksen avulla saimme päivitettyä useita sopimuksia markkinaehtoisiksi. Projekti on ollut erittäin vaivaton ja tuonut merkittävät hyödyt. Myös yhteistyö Kuluvaakan kanssa on sujunut jouhevasti, hyvässä hengessä koko prosessin ajan. Voin suositella!
Sami Horto
ARKKITEHDIT SOINI & HORTO OY, SAMI HORTO
Kuluvaaka havainnollisti meille toimintamme kulurakennetta ja auttoi säästämään merkittävästi vuositasolla ilman palvelumme laadun heikkenemistä. Kommunikointi ja asiointi Kuluvaan kanssa oli ystävällistä ja helppoa eikä kuluttanut omaa aikaamme. Palvelumalli on erinomainen ja voin suositella sitä kaikille.
Tuija Grönholm
Geotrim Oy
"Asiointi Kuluvaaka Oy:n kanssa oli helppoa ja mutkatonta. Toimeksianto vietiin maaliin aikataulun mukaisesti ja ammattitaidolla. Lopputulos toi meille merkittäviä säästöjä nykykustannuksiin verrattuna. Voimme suositella lämpimästi."
Jan Lassus
BULEVARDIN KLINIKKA
Kuluvaaka auttoi meitä kilpailuttamaan kaikki ne osa-alueet, jotka eivät ole ydinosaamisaluettamme. Osassa alueista saimme selviä säästöjä ja osassa varmuuden, että hintalaatu-suhde on oikealla tasolla ostamissamme palveluissa. Suosittelemme!
Maarit Hirvonen
MUOTIALAN ASUIN- JA TOIMINTAKESKUS RY
Keskittämällä ulkoisten palveluostojen kilpailuttamisen Kuluvaakalle olemme säästäneet huomattavasti aikaa sekä rahaa, ja olemme pystyneet keskittymään täysin omaan toimintaamme. Projektissa on ollut mukana monenlaisia eri kilpailutusalueita ja projekti on edennyt varmoin ottein. Kuluvaakan tekemä työ on tehnyt vaikutuksen ja mielelläni suosittelen palvelua myös muille.
Mikko Mustala
FOREVER KUNTOKLUBIT
Meidän ensisijainen tehtävämme on saada asiakkaamme Onnistumaan. Onnistumiseen tarvitsemme ammattimaisen henkilökunnan lisäksi toimivat järjestelmät, tukipalvelut, laitteet, tilat, yhteydet jne. Haluamme antaa koko ammattitaitomme asiakkaidemme käyttöön ja myös meille välttämättömät tukitoimet pitää olla ammattilaisten käsissä. Siksi olemme ulkoistaneet toimintamme kannalta välttämättömien hankintojen auditoinnin ja tarvittaessa kilpailutuksen Kuluvaaka Oy:lle. Suhde on jatkunut nyt 3 vuotta ja olemme käyneet läpi kaikki toimintamme kannalta välttämättömät epäsuorat palveluostot. Olemme saaneet Kuluvaakan avulla erinomaiset yhteistyökumppanit ja palveluille oikeat ehdot. Forever on yksi Suomen johtavia kuntoklubiketjuja 20.000 jäsenellä ja 1,6 miljoonalla liikuntakerralla vuodessa. Työllistämme 550 henkilöä. Voin suositella Kuluvaakaa kaikille, jotka haluavat pyhittää aikansa ydinliiketoimintaan.
Juha Ahoniemi
POHJOIS-HÄMEEN PUHELIN OY
Kuluvaaka toteutti puolestamme kompaktin toimeksiannon nopealla aikataululla ja säästöjä löydettiin yllättävästi. Voimme suositella!
Kaj Lindström
LEVYPYÖRÄ OY
Organisaatiomme uudistumisen myötä myös epäsuorien ostojen kriittinen tarkastelu tuli ajankohtaiseksi. Kuluvaakan kanssa etenimme ripeästi ja meitä kuunnellen kohti todella hyvää lopputulosta. Prosessi eteni hyvin aikataulutettuna ja oma työmäärä oli etukäteiskuvitelmaa paljon vähäisempi. Lopputulos ja säästömäärät olivat odotettua isompia ehdoista tinkimättä. Vahva suositus kaikille.
Sebastian Nordman
OY VERMAN AB & SUOMEN BIOTEEKKI OY
Asiakaslähtöisyys on omassa toiminnassamme avainasemassa ja on ollut ilo huomata, että näin on myös Kuluvaakalla. Annoimme Kuluvaakalle toimeksiannon, johon otettiin mukaan useita eri kilpailutusalueita. Projektin edetessä hinnoista ja palveluntasoista on keskusteltu niin nykytoimijoiden, kuin uusien palveluntarjoajien kanssa oikean markkinatason saavuttamiseksi. Projekti on tuottanut tulosta ja Kuluvaakan kanssa toimiminen on sujunut jouhevasti sekä hyvässä hengessä. Kuluvaakalaisten ammattitaito on tehnyt vaikutuksen ja voimme suositella heidän palveluitaan myös muille.
Harri Veijola
LOOMIS SUOMI OY
Kuluvaaka selvitti ja vertaili laajasti yrityksemme epäsuoria palveluostoja, jonka jälkeen meidän oli helppo valita meille parhaimmat ratkaisut. Olemme olleet saatuihin tuloksiin enemmän kuin tyytyväisiä. Kuluvaakan työstä on ollut merkittävä apu. Prosessi on ollut kokonaisuudessaan meille hyvin vaivaton ja kaikki on sujunut hienosti. Lopputulemana tärkeää on, että saadut säästöt ovat olleet tuntuvia eikä palveluntasosta ole jouduttu tinkimään. Suosittelemme mielellämme Kuluvaakaa myös muille.
Ilkka Heinänen
SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURA RY
Kilpailutimme Kuluvaakan kautta työterveyshuolto-, vakuutus-, siivous- ja toimistotarvikepalvelumme. Kuluvaaka toimi koko kilpailutuksen ajan asiakaslähtöisesti, joustavasti ja nopeasti. Lopputulos ylitti odotuksemme. Erityisen vaikutuksen teki se, miten vähän omaa aikaamme kului koko prosessin aikana. Kilpailutus ei ole ikinä ennen ollut näin helppoa.
Jani Murtolehto
SIGMA TRUKIT OY
Projekti on alusta asti sujunut hyvin ja on ollut meidän kannaltamme vaivaton. Saimme aikaan huomattavia säästöjä erityisesti henkilöstösivukulujen osalta, mutta myös usealla muulla kilpailutusalueella ilman, että nykyisistä hyväksi todetuista palveluntarjoajista olisi luovuttu. Kuluvaaka tarkisti hinnat ja palvelunlaadun oikealle tasolle sovitulla aikataululla ja hyvässä hengessä. Suosittelemme!
Miina Jyrkänne
SAALASTI OY
Asiointi Kuluvaakan kanssa oli helppoa. Projekti toteutettiin ammattitaitoisella otteella ja kaikki sujui sovitusti. Kuluvaakan ansiosta saimme tuntuvia säästöjä nykykustannuksiin verrattuna vakuutus- ja mobiilirintamalla. Minulle jäi erittäin positiivinen kuva Kuluvaakan toiminnasta. Suosittelut!
Mika Lehtonen
MYYRMÄEN HUOLTO OY
Olemme itse kilpailuttaneet melko aktiivisesti hankintojamme. Hankinnoissa meillä on pääosin pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Hinnan lisäksi käytämme useita muitakin valintakriteereitä. Kuluvaaka Oy:n asiantuntijan kanssa valitsimme potentiaaliset kilpailutuksen kohteet. Olisin ollut pettynyt, jos säästöpotentiaalia olisi löytynyt usealta taholta – se olisi kertonut, että emme osaa kilpailuttaa hankintoja. Kilpailuttamisen ammattilaiset löysivät kuitenkin meille säästöjä uusien yhteistyökumppaneitten kautta ja saivat myös muutaman vanhan kumppanimme tarkastamaan sopimusehtojaan. Suosittelen.
CMB, Petteri Leminen
Petteri Leminen
CMB RAVINTOLAT OY
Heitimme Kuluvaakalle suuren haasteen epäsuorien palveluostojen kilpailuttamisesta koskien useaa eri osa-aluetta, joista monikaan ei ollut meille itsellemme ykkösprioriteetti. Oma aikamme kuluu ydinliiketoiminnan parissa, ja vaikka kilpailutukset olisi itse tehtykin, olisivat ne helposti jääneet tärkeämpien asioiden jalkoihin ja lopulta todennäköisesti viemättä päätökseen. Olimme erittäin positiivisesti yllättyneitä, kun huomasimmekin pienistä puroista kasvaneen odottamattomasti varsin mukavan kokoinen säästön-joki.
Marika Fyhr-Elonen
TILAISUUKSIEN IDEOINTI-JA TOTEUTTAMISTOIMISTO TAPAUS OY
Yrityksemme on kasvanut ja toimintamme on laajentunut perustamisesta lähtien voimakkaasti jonka vuoksi meillä ei ole ollut mahdollista antaa riittävää panosta yrityksemme hallinnollisten palveluostojen, kuten taloushallinnon, ICT:n mobiililiittymien sekä vakuutusten palvelutason tai kulurakenteen tarkistuksiin. Olemme jo aikaisemmin käyttäneet ulkopuolista apua joissain epäsuorissa ostoissamme ja luulimme saavuttaneemme markkinatasoiset hinnat, mutta tämä luulo osoittautui projektin edetessä vääräksi. Kuluvaakan avustuksella saavutimme merkitseviä lisäsäästöjä koko konsernissamme. Projekti on alusta alkaen edennyt ripeästi ja prosessi on ollut meidän kannalta mukava ja helppo. Suosittelen lämpimästi!
Oskari Gestrin
MIRUM AGENCY OY
Palvelu on helppo ostaa ja toiminta oli sujuvaa, sekä vaivatonta alusta lähtien. Kuluvaaka Oy:ssä työskentelee erittäin osaavia henkilöitä joiden avulla pystyimme entisestään parantamaan sopimustemme rakenteita. Tällaisen kumppanin kanssa aion toimia ehdottomasti jatkossakin.
Jari Ahonen
IT'S PURE OY (PUNNITSE & SÄÄSTÄ)
Projekti on ollut meille kokonaisuudessaan helppo ja vaatinut vain muutaman palaverin, joissa saatuja tuloksia on käyty yhdessä läpi. Kilpailutuksista saatujen säästöjen lisäksi Kuluvaaka on antanut meille selkeitä näkemyksiä siitä, miten toteuttaa nykyisiä palveluratkaisujamme kustannustehokkaammin. Lisäarvoa projektiin on tuonut myös muutaman osa-alueen benchmarkkaus, mikä on vahvistanut jo tehdyt päätökset oikeiksi sekä markkinaehtoisiksi. Näin olemme voineet levollisin mielin keskittyä ydinliiketoimintaamme.
Esko Kankainen
FONECTA OY & FONECTA MEDIA OY
Fonectalla päädyimme tekemään Kuluvaakan kanssa laajan toimeksiannon, jossa suurimmat epäsuorat ostomme käytiin läpi Kuluvaakan suorittaman ns. ulkoisen tarkastuksen mallilla. Projektin aikana ja osin sen vielä jatkuessa, olemme saaneet mielenrauhan palveluostojemme ajantasaisuudesta markkinaan nähden. Lisäksi moni osa-alue päätettiin kilpailuttaa ja saimme mukavia säästöjä aikaan. Suosittelen.
Alpo Panula
ATALENT RECRUITING OY
Voimakkaan kasvun myötä on luonnollista, että viimeisteltyihin neuvotteluihin ei välttämättä ole löytynyt riittävästi aikaa eikä osaamista, vaan voimavarat ovat olleet muualla. Olemme keskittyneet siihen, minkä osaamme parhaiten. Sopimukset olivatkin jääneet kasvun myötä pienyritysten tasolle. Kuluvaakan avustuksella saimme tehtyä tilannekatsauksen koko kulupuoleemme, keskittyen vakuutuksiin, eläkkeisiin ja työterveyteen. Kuluvaakan osaaminen esimerkiksi palkkauksen sivukuluasioissa toi meille henkilöstövuokrausta tekevänä yrityksenä selkeän lisäarvon. Kuluvaakan palvelussa parasta oli helppous ja selkeys. Kuluvaaka teki työt, antoi selkeän näkemyksen, ja meille jäi vain päättämisen helppous sekä muutama palaveri.
Pasi Junninen
NTG GLOBAL FINLAND OY
Alusta alkaen yhteistyö Kuluvaakan kanssa oli sujuvaa ja luontevaa. Kuluvaaka teki laajasti konsernimme ulkoisten ostojen kilpailutuksen ja saimme tuntuvia säästöjä nykykustannuksiin monilla eri osa-alueilla. Suhteessa säästettyyn rahaan, meiltä tähän meni tosi vähän aikaa. Teimme oikean päätöksen antaessamme kilpailutuksen ammattilaisille. Suosittelemme!
Sami Kekäläinen
VAINU. IO SOFTWARE OY
Vaikka tehty toimeksianto oli tässä vaiheessa suppea, olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten Kuluvaaka hoiti projektin alusta loppuun. Matalalla roikkuvat hedelmät on helpoin poimia ensin, ja kaikki menee viivan alle!
Niclas Gayer
LANKAPAJA OY
Isojen muutosten keskellä meidän ei ole ollut järkevää keskittyä epäsuoriin ostoihimme ja oli oikea ratkaisu valita Kuluvaaka hoitamaan asiaa. Projekti toteutettiinkin vaivattomasti ja olemme erittäin tyytyväisiä aikaansaatuihin säästöihin. Yllätyimme positiivisesti siitä, kuinka myös palveluiden toiminnallisuus sekä palveluntarjoajien aktiivisuus on parantunut kilpailutusten jälkeen!
Marko Jussila
INCAR OY
Kuluvaaka hoiti Incar Oy:n puolesta epäsuorien ostojen kustannuslaskelmat, yhteydenotot toimittajiin, suositukset tehtävistä muutoksista sekä laskelmat saavutetuista eduista perustuen muutoksista saataviin taloudellisiin hyötyihin. Koimme tärkeäksi myös sen, että suhteet toimittajiin pysyisivät mahdollisimman hyvinä kilpailutuksesta huolimatta ja mielestämme Kuluvaakan lähestymistapa mahdollisti tämän. Monesti epäsuorien ostojen kilpailutus jää kasvavassa yrityksessä vähemmälle huomiolle, kun yrityksen voimavarat menevät toiminnallisten asioiden hoidossa. Säästimme yrityksemme aikaa sekä kustannuksia siirtämällä tehtävän Kuluvaakalle. Voimme suositella lämpimästi Kuluvaakaa myös muille toimialamme yrityksille.
Kristiina Simola
IXONOS FINLAND OY
Olemme tiedostaneet piilevän säästöpotentiaalin epäsuorissa ostoissamme. Ydinliiketoimintamme on kuitenkin vienyt aikamme ja emme ole ehtineet itse toteuttaa tarvittavia kilpailutuksia. Ulkopuolisen asiantuntijan mukaantulo säästi omaa aikaamme ja uudet ratkaisut löytyivät yllättävän nopeasti ja tehokkaasti. Lisäksi Kuluvaakan oma tietovarasto helpotti päätöksentekoamme, kun pystyimme nojautumaan satojen kilpailutusten myötä tuomaan varmuuteen oikeasta markkinatasosta.
Jan Pettersson
CLOETTA SUOMI OY
Toimintatapaamme kuuluu aika ajoin tarkastaa yleinen kustannustaso markkinoilla henkilöstösivukulujen osalta. Ryhdyimme tähän työhön yhteistyössä Kuluvaakan kanssa. Kuluvaakan kanssa keskusteluyhteys toimi erittäin hyvin, roolituksemme oli selvä ja päämiesten kanssa näkemysten vaihto sujui ongelmitta. Koin, että saimme olemassa olevaan palveluun parannuksia ja säästimme myös kustannuksissa. Palvelun laatuun olemme edelleen tyytyväisiä, vaikka kilpailutuksesta on jo vierähtänyt hyvä tovi! Hanke vietiin läpi sovitussa aikataulussa tehokkaasti ja me saimme keskittyä ydintekemiseemme.
Jari Kyrö
NEWLINER SUOMI OY
Epäsuorat hankinnat jäävät helposti paitsioon kun on monta rautaa tulessa. Kuluvaaka yhteistyö on tuonut meille helppoja säästöjä, jotka muuten olisivat jääneet saamatta. Tärkeää meille on ollut ammattitaitoisen otteen lisäksi se, ettei projekti ole vaatinut meiltä juurikaan resursseja. Raha on rahaa, mutta ainakin meille myös aika on rahaa.
Teemu Konttila
MONAMI-AGENCY OY
Kuluvaaka Oy hoiti kilpailutuksemme tehokkaasti ja palvelu oli tehty asiakkaalle helpoksi ja vaivattomaksi prosessiksi. Kuluvaaka Oy tunsi kilpailuttamamme toimialat ja tuotteet läpikotaisin, joten on vaikea uskoa, että olisimme pystyneet lähellekään yhtä hyvään lopputulokseen hoitamalla kilpailutukset itse. Kuten monessa muussakin asiassa, myös kilpailutuksessa on parempi luottaa ammattilaiseen.
Eka Ruola
HASAN & PARTNERS OY
Keskittyminen olennaiseen on meille tärkeää. Kuluvaaka teki taustalla tärkeitä, mutta ei niin olennaisia asioita. Koko prosessi oli meidän kannaltamme helppo eikä vaatinut suurta panostusta. Heidän avullaan saimme kuitenkin merkittävät kustannussäästöt, jotka pystyy käyttämään vaikka henkilöstön joulubileisiin. Suosittelen.
Kimmo Helasuo
KH-KIINTEISTÖPALVELUT OY
Olemme mielestämme aina olleet aika hyviä ostamaan ja kilpailuttamaan toimittajiamme ja tästä syystä olemme olleet konsultteja vastaan. Päätimme naureskellen kokeilla Kuluvaakaa isoimmissa ostoissamme. Olimme juuri vuosi sitten mielestämme neuvotelleet loistavan sopimuksen, jonka säästö oli jo merkittävä. Koska Kuluvaakan veloitus perustuu saatuihin säästöihin, ei meillä ollut mitään menetettävää. Prosessi eteni meidän osalta vaivattomasti koska kaikki vertailutiedot pyydettiin toimittajilta ja meille esitettiin vain kootut kysymykset. Lopuksi meille tultiin kertomaan mitkä olivat euromääräisten säästöjen lisäksi myös ylimääräisenä saadut parannukset sopimukseen. Olimme todella yllättyneitä neuvottelutulokseen, eikä ilman todella osaavaa kaveria kyseistä neuvottelutulosta olisi voitu saada. Näin helpolla kilpailutus ei ole koskaan sujunut.
Sampo Soinio
VARUSTELEKA OY
Meidän näkökulmastamme koimme laajan kilpailutushankkeen todella helpoksi ja vaivattomaksi. Kuluvaaka hoiti käytännön työt ja varasimme yhteistä aikaa lähinnä tulosten läpikäymistä varten. Lopputuloksena saimme vielä merkittäviä säästöjä aikaan, joten emme voi olla muuta kuin tyytyväisiä!
Tarja Aalto
SAVOX COMMUNICATIONS OY
Kuluvaaka tarjosi meille palvelunsa kautta säästöjen lisäksi aikaa keskittyä omiin projekteihimme. Yhteistyömme on jatkuvasti syventynyt ja heidän ammattitaitonsa kautta olemme saaneet apua moninaisiin ja haastaviin kokonaisuuksiin.
Juhani Kotilainen
HELSINGIN KUKKATOIMITUS OY
Yllätyimme miten suuria säästöjä voi saada kun ammattilaiset tekee sen. Lähellä ettei hävetä miten olemme maksaneet liikaa monesta palvelusta. Kaverit osaa tehdä kilpailutuksen jopa niin että vastapuolikaan ei loukkaannu. Voimme suositella Kuluvaakaa kenelle tahansa auttamaan kulujen hallinnassa. Yrityksen ei kannata tehdä kaikkia itse.
Terhi Kauppi
SUOMEN ASIAKASTIETO OY
Kuluvaaka on joustava kumppani, joka toimii asiakkaan etu edellä. Toiminnallisuuden kehittäminen on ollut iso osa kokonaisuutta, eivätkä säästötkään jää pieniksi. Prosessi on ollut kaikesta huolimatta kevyt ja kivuton, josta suuri kiitos koko Kuluvaakan ammattitaitoiselle tiimille. Itse tekemällä olisi mennyt hukkaan paljon aikaa ja rahaa!
Kimmo Laaksonen
BRAND FACTORY FINLAND OY
Matkan varrella on ollut ilo huomata, että kustannussäästöjen lisäksi myös palvelun laatu ja sujuvuus on Kuluvaakalle tärkeä kriteeri. Kilpailutusprosessin jälkeen emme ole jääneet yksin kysymystemme ääreen, vaan olemme lisäksi saaneet apua ja tukea esimerkiksi käytännön järjestelyjen kanssa.
Minna-Mari Ahokas
BENEQ OY
Teimme Kuluvaakan kanssa laajan kilpailutushankkeen epäsuorissa ostoissa. Yhteistyö on toiminut hyvin ja joustavasti sekä mikä tärkeintä, tulokset ovat taloudellisesti erittäin merkittäviä. On sanomattakin selvää, että olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen ja suosittelemme lämpimästi Kuluvaakaa myös muille yrityksille, jotka harkitsevat epäsuorien ostojensa kilpailuttamista.
Kai Salo
LAITILA COATING OY
Hyödynsimme Kuluvaakaa ulkoisten ostojen kilpailutuksesa ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Kuluvaakan toiminta on asiantuntijuutta alan huipulta ja he ovat auttaneet meitä merkittävästi uusien verkostojen ja kumppanuuksien rakentamisessa. Lämmin kiitos ja suosittelen.
Pasi Hulkkonen
RAKENNUSTIETO OY
Jo yhteistyön alkuvaiheilla tuli selväksi hyöty, jonka Kuluvaaka pystyisi tarjoamaan meille. He ovat oman alansa asiantuntijoita, joilla on ammattimainen ote ja yhteistyö on helppoa ja mukavaa. Lopputulokseksi voin sanoa: win-win.
Jukka Laamanen
LÄHIPUTKI-YHTIÖT
Olen tuntenut Kuluvaakan perustajaosakkaat jo pitkään ja osaaminen sekä kokemus heidän valitsemillaan osa-alueilla on omaa luokkaansa. Neuvottelutaitojakaan ei voi moittia. Saimme heidän kauttaa merkittäviä säästöjä laajasti epäsuorissa ostoissa. Suosittelen lämpimästi!
Ilkka Starck
PROFIT SOFTWARE OY
Kiireen keskellä saimme ripeän ja taloudellisesti molemmille osapuolille hyvinkin kiinnostavat kilpailutukset hoidettua Kuluvaakan avulla. Jos aika on Sinulle rahaa, suosittelen!
Anne-May Asplund
COOR SERVICE MANAGEMENT
Kuluvaaka Oy:n avulla saimme huomattavia kustannussäästöjä henkilöstösivukuluissa ja merkittäviä hyötyjä tärkeiden henkilöstöhankkeiden rahoitukseen. Voimme suositella!
Kaija Mutta
SINELLI OY
Kilpailutimme laajasti ulkoiset ostomme Kuluvaakan kautta ja kyllä kannatti. Saimme helposti vähällä vaivalla hyvät säästöt aikaan ja palvelutkin parantuivat. Näin pystyimme keskittymään omaan liiketoimintaamme ja annoimme ammattilaisten hoitaa epäsuorat ostot. Suosittelemme!
Esko Hannula
QENTINEL OY
Qentinel tekee laadusta etumatkaa asiakkailleen. Siksi tiedämme, että palvelussa tärkeintä ei ole halpa hinta, vaan se, mitä hinnalla saa. Kuluvaaka kilpailutti Qentinelin ulkoiset palveluostot. Saimme sekä kustannussäästöjä että parannuksia palvelutasoon. Kun Kuluvaaka hoiti kilpailutukset ja neuvottelut ammattitaidolla puolestamme, pystyimme itse keskittymään palvelujen sisältöön ja laatuun.
Miska Rajasuo
BOB THE ROBOT OY
Kuluvaaka Oy:llä on konsepti joka toimii, sekä erinomainen asiantuntemus kustannussäästöjen löytämiseen. Löysimme Kuluvaaka Oy:n avulla mukavasti säästöjä ja saimme myös rahoitusta hankkeisiin, jotka tukevat strategiaamme.
Joakim Back
CELECTUS OY
Massaostajana Kuluvaaka Oy auttoi meitä löytämään merkitsevät kustannussäästöt ja uuden kumppanin työterveyshuoltoon. Suosittelen!
Matti Aarnio
TILITOIMISTO AARNIO OY
Olimme kilpailuttaneet mielestämme ulkoiset ostot säännöllisesti, mutta kilpailutusta joka päivä työkseen tekevä Kuluvaaka löysi reippaasti lisää euroja ja useasta eri lohkosta. Kilpailutus todellakin kannatti antaa heidän hoitoonsa. Säästimme rutkasti aikaa ja rahaa.
Jarkko Viheriävaara
LÖNNBERG PAINOT OY
Saimme aikaan mukavat säästöt vakuutusmaksuissamme hyödyntämällä Kuluvaaka Oy: palveluita vakuutusten kilpailutuksessa. Yrittäjän aika on kortilla, ja sitä harvoin riittää esim. juuri vakuutusten kaltaisten palveluitten perusteelliseen perkaamiseen ja kilpailutukseen. Sen vuoksi on hienoa että asiantuntevaa palvelua tähänkin on hankittavissa.
Juha Huhtala
B BRAUN MEDICAL OY
Säästimme kivasti rahaa käyttämällä Kuluvaaka Oy:n asiantuntemusta työterveyden ja vakuutusten kilpailuttamisessa. Ja vielä päämiehetkin pysyivät samoina. Kokeilkaa ihmeessä!
Katja Mäkinen
FIFTH ELEMENT
Ulkoisten ostojen kilpailutuksesta on tullut oma liiketoiminta-alue. Keskisuuriltakin yrityksiltä kilpailutus vaatii resursseja = rahaa. Ottamalla yhteistyökumppaniksi kilpailutuksen ammattilaisen Kuluvaaka Oy:n olemme saaneet mukavia säästöjä pienellä vaivalla.
Zachary Mäenpää
TAMMER TUKKU
Kuluvaaka Oy on auttanut meitä saamaan merkittäviä säästöjä ulkoisissa ostopalveluissa, joiden uskoimme jo olevan oikein hinnoiteltuja. Vieläpä tulospalkkiomallilla eli ellei säästöjä, ei kuluja. Suosittelen kokeilemaan!
Tommi Lehtinen
CLICK SHOES OY
Kuluvaaka on löytänyt hyvän markkinaraon oman osaamisensa ytimestä. Asioista, joihin ei ainakaan minulla yrittäjänä olisi ollut aikaa ja eikä riittävästi osaamistakaan. Olen säästänyt merkittävästi kustannuksissa heidän avullaan ja vielä lisää on tulossa...
Tommi Romanoff
PARKETTI ROMANOFF OY
Vuosien varrella olen saanut oikeat neuvot ja ratkaisut tarpeisiini. Kokonaisuuksien ymmärtäminen yrittäjän näkökulmasta ja oikeiden ratkaisujen saaminen ei ole itsestään selvyys! Suosittelen ehdottomasti.
Markku Savijärvi
NEXT HOTELS FINLAND OY
Minulla on pitkäaikainen kokemus näiden kavereiden tavasta hoitaa asioita. Asiat ovat aina hoituneet ammattitaidolla ja ymmärrettävästi, suosittelen lämpimästi.