Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle viimeistään huomenna.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Onko pakko? EI!

Monella teistä tämä on tyypillinen kysymys, kun pohditte vakuutusehtojen, vakuutusturvien, omavastuiden ja vakuutusmäärien tarkistamista. Harvoin kohtaa ihmistä, jolle äsken mainittu duuni olisi palavan intohimon kohde ja joka nauttii niin paljon vakuutusdetaljeista, että kädet alkaa syyhytä. Vakuutusvertailu ja vakuutusten päivitys pitäisi kuitenkin tehdä säännöllisesti, koska yleisesti tiedetään sen olevan järkevää. Otetaan siis paikalle vakuutusyhtiön edustaja ja ihmetellään yhdessä näitä ”sytyttäviä” syövereitä. Tällöin voi ainakin tuudittautua siihen, että asia tulee tehtyä. Tyypillisesti läpikäynti on sen verran hidasta, että sovitussa tunnissa ei olla päästy puusta pitkään ja jompikumpi tai parhaassa tapauksessa molemmat kokoustajat haukottelevat solkenaan huolimatta siitä, että kahteen pekkaan on kumottu pannullinen kahvia. Ja loppuun pitää ehdottomasti säästää kysymys alennuksista eli ”tämä kaikki läpikäyty pitäisi saada tulevaisuudessa edullisemmin kuin tällä hetkellä”.  Ja vakuutusyhtiön edustaja lupaa tarkistaa myös tämän ja palata asiaan. Ja usein palaakin, mutta…

Isäni totesi joskus, että ”sen lauluja laulat, jonka leipää syöt”. Näin varmasti, mutta miten se liittyy vakuutusten vertailuun. Siten, että vaihdantataloudessa ihmiset ovat huomanneet kauan aikaa sitten, että erikoistuminen auttaa syventämään osaamista jollakin kapeammalla sektorilla. Siis on hirmu vaikea olla hyvä kaikessa ja siksi on henkisesti terveempää ja tuottavampaa tehdä sitä mitä parhaiten osaa. Hirmu usein vasemmalla kädellä tehty motivaatioköyhä hanke johtaa huonoon lopputulokseen. Niin myös vakuutusten vertailussa, koska osaaminen, tarmo, innostus, kiinnostus ja kokonaisvaltainen kyky ymmärtää on rajoittunut ja aidosti kiinnostuksen kohteet ovat muualla. Tähänkään hankkeeseen päämotivaatio ei voi tulla rahasta!

Ei hätää, vaihdantatalous on edennyt kymmenen tuhannen vuoden aikana myös peräpohjolassa. Siis joku on nähnyt, että syventämällä osaamista vakuutusten vertailun osalta, pystyy auttamaan tahoja, jotka tuottavat joitain muita tuotteita tai palveluita. Suomessa tällaista riippumatonta tahoa, joka tekee vakuutustenvertailua loppuasiakkaan näkökulmasta, kutsutaan meklareiksi. Tälle alalle ovat varmaan hakeutuneet ne, jotka ovat aidosti ainakin jossain vaiheessa elämästään olleet kiinnostuneita aiheesta keskivertoa enemmän. Ja olennainen sekä jopa kriittinen ero on se, vakuutusyhtiön edustajan palkan ja siis leivän maksaa vakuutusyhtiö. Vakuutusmeklarin palkan maksaa asiakas. Tällöin ei liene epäselvää, kummalla taholla asiakkaan intressi ainakin teoreettisesti ajatellen on selvempi. Siis jos vakuutustesi vertailun tulee olla objektiivista ja haluat aidosti katsoa oikeat turvat parhailla hinnoilla, tätä ei ole syytä tehdä itse. Lopputuloksena oikein tehtynä vakuutusten vertailu tuo sekä merkittävät kustannussäästöt että mielenrauhan. Jos olet eri mieltä, olet väärässä! Motivaation lisäksi jokaisella alalla tunnit asian ympärillä ratkaisevat, voitko kutsua itseäsi asiantuntijaksi. Jos tunteja on alle 10.000, et voi käyttää tuota nimitystä. Veikkaanpa, että oma liiketoimintasi ei mene kovin hyvin, jos olet käyttänyt tähän asiaan tuon tuntimäärän?

Klikkaa ja tutustu!

Kuluvaaka logo valkoinen

© 2019 Kuluvaaka Oy. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste

Helsingin toimipiste
Tammasaarenlaituri 3
00180 Helsinki, Finland

Tampereen toimipiste
Hatanpään valtatie 24, 3.krs
33100 Tampere, Finland

Lahden toimipiste
Askonkatu 9
15100 Lahti, Finland

Turun toimipiste
Juhana Herttuan puistokatu 21
20100 Turku, Finland

Keravan toimipiste
Kumitehtaankatu 5
04260 Kerava, Finland