Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle viimeistään huomenna.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

”Jos se olisi helppoa, niin kaikkihan sitä tekisivät”

Suomessa on varmaan yksi maailman tiukimmista meklarilainsäädännöistä. Lisäksi se on melko tuore eli vuodelta 2005. Yksi tärkeimmistä uudistuksista oli siirtymäaikojen jälkeen se, että meklari ei saa vastaanottaa minkäänlaista palkkiota vakuutusyhtiöistä ja myös vakuutusyhtiön omistamisen mahdollisuutta meklariyhtiöstä on rajoitettu. Tämä sääntely on omiaan varmistamaan sen, että riippumattomuudelle ei ole taloudellisia esteitä. Rahahan meidät ihmiset niin usein sekoittaa. Lisäksi jokainen joka alalle rekisteröityy, on velvollinen suorittamaan sekä yleisen osan että erikseen vahinkovakuutus- ja henkivakuutusosion finanssivalvonnan valvomassa tentissä. Nuo tutkinnot suorittaneena tiedän, että yksikään ostopäällikkö keskisuuressa yrityksessä ei pääsisi tutkinnosta läpi ilman valtavaa tankkaamista. Silti noin 95 % suomalaisista keskisuurista yrityksistä vertailee ja kilpailuttaa vakuutuksensa ilman tutkinnon suorittanutta meklaria. Ei ainakaan ole itsetunto-ongelmaa! Vai onko kyse siitä, että toimiala on niin nuori tai/ ja tarjonta niin vähäistä, että käytännössä ei ole tietoa ko. ammattikunnasta tai palvelua ei ole riittävästi tarjolla. Tai onko palvelussa hinnoitteluvirhe? Mene ja tiedä.

Kahdenkymmenen vuoden kokemuksella voin paljastaa, että jokainen vakuutusvertailu tai vakuutuskilpailutus ainakin yli 30 työntekijän yrityksessä on vaativa prosessi ja jos tuntemus markkinasta on huono, tuloskaan ei ole kovin hyvä. Aina toki voi saada tingityksi jotain, mutta minkä kustannuksella ja onko kyseessä varmasti paras ratkaisu? Palvelut ja tuotteetkin muuttuvat koko ajan. Esimerkinomaisesti taloushallinnan pyörittäminen tai sen kilpailuttaminen vaatii noin 10 % siitä osaamistasosta, mitä vakuutusten vertailu. Olen tehnyt molempia enemmän kuin keskimääräinen sisäinen ostaja koko elämässään. Ja itse asiassa kuka tahansa voi ilman minkäänlaisia tutkintoja tai lupia kilpailuttaa toisen puolesta taloushallinnan. Miksiköhän näin? Ja usein kuitenkin melko isotkin yritykset käyttävät tilitoimistoa, weard.

Sanomattakin on selvää, että yrityksen liiketoiminnassa keskitytään erittäin epäolennaiseen asiaan, jos kuka tahansa muu kuin assistentti käyttää aikaansa vakuutusten kilpailutukseen ja vertailuun. Jos taas assistentti tekee tämän, on vaikea nähdä ammattimaisuutta tai kykyä vertailla riskejä tai hintoja. Tämä ei ole normaalin yrityksen ydinliiketoimintaa ja nykyajan maailmassa pärjäävät ne, jotka keskittyvät ydinosaamiseensa. Mikäli vakuutusten vertailua ja kilpailutusta tehdään samalla tavalla kuin sokea taluttaa rampaa tai siten, että avuton auttaa kyvytöntä tekemään tarpeetonta, ei voi paljoa odottaa. Onneksi on vaihtoehtoja!

Ota yhteyttä, niin kerromme, kuinka me voisimme auttaa Sinua tekemään säästöjä!

Kuluvaaka logo valkoinen

© 2019 Kuluvaaka Oy. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste

Helsingin toimipiste
Tammasaarenlaituri 3
00180 Helsinki, Finland

Tampereen toimipiste
Hatanpään valtatie 24, 3.krs
33100 Tampere, Finland

Lahden toimipiste
Askonkatu 9
15100 Lahti, Finland

Turun toimipiste
Juhana Herttuan puistokatu 21
20100 Turku, Finland

Keravan toimipiste
Kumitehtaankatu 5
04260 Kerava, Finland