Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle viimeistään huomenna.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Aivan kaikkea ei tarvitse tehdä itse

Yrityksissä nykypäivän trendi tuntuu olevan säästäminen ja kustannustehokkuus: kaikesta ylimääräisestä pyritään leikkaamaan eikä yrityksillä tunnu olevan enää taloudellisesti mahdollista toimia samalla tavalla kuin aina ennenkin.

Asioiden kriittinen tarkasteleminen ja uudistuminen ovat tietenkin aina hyvä asia toiminnan tehostamisen kannalta, mutta tiukka taloustilanne ja kulukuri saattavat pahimmillaan hidastaa yrityksen pyöriä pyörimästä, jolloin riski kilpailijoiden jalkoihin jäämisestä kasvaa. Yläviiva kuitenkin ratkaisee menestyksen – aina.

On lähes itsestään selvää, että YT-neuvottelujen sijaan on järkevämpää tutkia ensin perusteellisesti, mihin yrityksen kassa sulaa ja samalla ottaa suurennuslasin alle tukevatko ostot, erityisesti epäsuorat varmasti omaa ydinliiketoimintaa, milloin ostettuja palveluita on viimeksi päivitetty tähän päivään ja pitäisikö joitain palveluita integroida, kehittää tai tehdä täysin uudella konseptilla. Myös palveluntarjoajien määrä on usein suuri.

Kuulostaapa helpolta! On kuitenkin yllättävän haastavaa ensin ymmärtää ja toiseksi vertailla, millaista vastinetta rahalle saadaan. Myös yleinen päättämättömyyden ilmapiiri on ainakin meillä pantu merkille: ei uskalleta tai ehditä tarttua toimeen. Yhä useammin aito resurssipula sekä yhdelle henkilölle keskittyvä kasvava työmäärä estävät toimeen tarttumista. Tässä kohtaa saattaisikin olla järkevää ulkoistaa koko projekti asiantuntijalle, joka osaa kaivaa säästö- ja palvelunkehityspotentiaalin sekä paremmat sopimusehdot yrityksen kannalta juuri oikeista paikoista.

Oma liiketoiminta voi pyöriä rauhassa sillä aikaa, kun asiantuntijat kasaavat, murskaavat ja analysoivat tietomäärän pureksittavaan muotoon. Tämä auttaa varmasti kokonaisuuden ymmärtämistä sekä jatkon kannalta helpottaa toivottavasti myös päätöksentekoa.

Kokemuksemme mukaan säästöjä saattaa alkaa kertyä ripeästikin projektin aloituksen jälkeen eivätkä euromäärät ole aina ihan pienet. Kun rahaa ja aikaa säästetään yhtäältä, se antaa tietenkin paremmat mahdollisuudet oman toiminnan kehittämiseen ja eteenpäin viemiseen. On myös huojentavaa muistaa, että kun kokonaisuus on kerran saatu analysoitua, jatkossa on helpompi tarkistaa tasaisin väliajoin, missä mennään ja tehdä heti korjauksia oikeissa paikoissa, jotta kurssin suunta pysyy vakaana nopeasti muuttuvien markkinatilanteiden keskellä.

Anna meidän olla avuksi! Vaikka työtilanteemme on positiivisen kiireinen, voisi olla hyvä tarkistaa myös teidän yrityksenne ulkoisten ostojen tilanne saman tien.

Kuluvaaka logo valkoinen

© 2019 Kuluvaaka Oy. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste

Helsingin toimipiste
Tammasaarenlaituri 3
00180 Helsinki, Finland

Tampereen toimipiste
Hatanpään valtatie 24, 3.krs
33100 Tampere, Finland

Lahden toimipiste
Askonkatu 9
15100 Lahti, Finland

Turun toimipiste
Juhana Herttuan puistokatu 21
20100 Turku, Finland

Keravan toimipiste
Kumitehtaankatu 5
04260 Kerava, Finland